torsdag 14 september 2017

Dagen innan

Ringde vårdcentralen i morse. Den sköterskan jag pratade med var rätt fundersam över varför jag ringde så tätt inpå en resa med mina problem.
 Jag förklarade då vad som hänt i tisdags och vips så hade jag en tid hos en läkare strax innan 14. Han tror inte jag fått i mig något som gjort mig sjuk, han är även säker på att detta inte är någon magsjuka. Han kände runt lite och sa som jag, att det antagligen är en del av min tjocktarm som inte är så nöjd med sin situation. Han skickade med mig ett gäng läkemedel som jag får anpassa efter behov och hur jag mår. Detta för att jag ska känna mig lite tryggare på resan dit och ha något att ta till om jag blir sämre där. Jag blir sannerligen glad när man träffar en läkare som förstår att man "förstår". Att han tog sig tid att lyssna på mina funderingar och farhågor. Sen fick jag lyssna lite på honom och så ordnade det sig. Tänk vad smidigt det kan vara i bland.
Iallafall tills jag skulle hämta ut medicinerna och en sort inte fanns på Styckåsen. Men hon var snäll och ringde Torget så de skulle lägga undan.
Jag åkte dit, bara för att få reda på att hon ringt till sjukhusets apotek, inte torget..

Nu velar jag omkring och funderar på vad jag ska packa.. Och hur mycket orkar jag dra på nu när jag inte är så pigg och har ont. Jag lägger ner lite allt möjligt.Får väl tvätta där eller köpa det som är absolut nödvändigt när vi kommer fram.
I-paden, mediciner, mobil,laddare, pass och plånbok är med. Det är huvudsaken.

Hoppas nu magen piggar på sig så man kan äta lite gött och onyttigt en dag eller så. Just nu vågar jag inget annat än att hålla mig till slaggfri kost. Har precis proppat i mig en näve kortison, kommer pratat ihjäl dessa två som ska åka med mig.
Hoppas boendet är bra, jag lär få tillbringa mer tid där än vad jag räknat med. Men huvudsaken är att jag försöker ta mig i väg. Detta kanske vänder på ett par dagar. Hoppas kan man ju iaf. Bara det onda försvinner så är jag glad. Nu ska jag ta mig en piggelin innan duschen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar