måndag 24 september 2018

Nästa uppgift. Etik och värdegrund

Nu börjar jag bli rastlös i läsandet. Jag tycker vi ska traska vidare mot den rena akutsjukvården och lämna div processer och patientsäkerhet.
Men grunden är viktig, har man inte den att stå stadigt på, så blir resten vingligt. Så bara att bita i hop och ta sig igenom föreläsningar och kapitel efter kapitel i böckerna.

I dag tänkte jag bli klar med etikuppgiften. Får se om jag orkar. Har ont i halsen och näsan är full i snor. Varför skulle jag komma undan en redig höstförkylning?
Fast den här uppgiften ska nog gå bra. Vi ska skriva två A4 sidor där jag ska presentera mina resonemang och motivera med hjälp av litteraturen. Bra att tänka på annat än hur jäddra förkyld man är. Har jobb bokat under veckan och annat roligt under helgen, så jag hoppas detta går över fort. Annars får jag väl bädda ner mig i soffan och bli omhändertagen😏 Inte min starkaste sida men..

I går var det liv här. Final i hästhoppning! Det var spännande och hon som vann var så himla duktig. Hästen med såklart. Jag trodde stort på USA, men han rev ju ut sig. Extra bra gjort var det av han som tävlade för Sverige. Aldrig varit med i ett mästerskap tidigare och gjorde så bra ifrån sig.
Jag blev så sveddrad när jag såg på hoppningen så jag tror jag åt både Twix och ostkrokar samtidigt.

Jag är ju som bekant livrädd för att hoppa med häst. Det krävs så mycket teknik och man ska ge hästen små fina hjälper. Finns INGET som är smått eller fint i min ridning, haha!!
Speciellt inte när jag börjar oroa mig. Och det går inte sakta när man hoppar. Även om vi inte hoppar högt så ska hästen lätta, det krävs att den får galoppera, kommer rätt på hindret, kan göra ett redigt avstamp och sedan balanseras upp när den landar.

Och på ryggen sitter jag

"Jävlar!Nu ska vi galoppera"
 "Jädrar!Är jag rakt framför hindret?"
"Åh Gud va fort det går!"
"VARFÖR GÖR JAG DETTA?!!"
 "Och shit!Nu kommer snart avstampet"
"ÅHOJJJJJ!!!!"
 " Och där var vi nere, och nu ska jag styra upp denna å"...

Men väl över på andra sidan skakar man ju såklart av adrenalinet. Och är glad att man ändå utmanar sig själv. Heja utmaningar!Heja att utvecklas! Förra vårterminen tror jag vi hoppade 60 eller 70. Ska man våga prova 80 efter årsskiftet?Inte många lektioner kvar nu som man kan rida. Sen blir det paus på ett par månader. Tråkigt.

Dagens schema; Plugg, ridning, hem, plugg, sömn.
En får ta lite ansvar under veckan, för att sedan kunna släppa allt och vara ledig under helgen🙈🙊
BloggerImage BloggerImage BloggerImage

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar