onsdag 19 mars 2014

Fick svar i från NWT i går.Eller svar och svar...

" Ibland har vi även bilder från olyckor. Nästan alla bilder vi publicerar är från långt håll och vi visar aldrig olycksoffer på bild. Detta av hänsyn till de inblandade och deras anhöriga.
Det händer faktiskt ibland att olycksoffer söker upp oss på tidningen och själva vill se mer detaljerade bilder från olycksplatsen för att kunna bearbeta det inträffade. Men det är som sagt bilder som vi inte publicerar."
"Jag kan inte annat än beklaga att du fick reda på vad som hade hänt din bästa vän på det här sättet. Men som jag hoppas att du förstår av mitt svar är vi alltid försiktiga i vår rapportering kring olyckor av hänsyn till just olycksoffer och deras anhöriga."

Han verkar inte förstå vad jag skriver.Jag frågade varför dom lagt upp bild på bilarna, på vilket sätt det skulle gynna någon. Om han överhuvudtaget förstår vilken otrolig ångest det framkallade hos oss anhöriga. Om han förstod att vi genom bilden kunde förstå att hon dött,vilken våldsam smärta hon måste känt, en bild säger mer än tusen ord...Jag förstår inte heller varför dom måste ta mer detaljerade bilder. Om dom ska användas i en polisutredning så visst, men då är det väl polisen som ska ta bilder i så fall.Att dom rapporterar om olyckan är bra, för andra trafikanters skull.Men bilder....Nej, där förstår jag verkligen inte.

Hänsyn mot olycksoffer och anhöriga är att inte publicera någon bild överhuvudtaget.

Denna dag har gått i arbete och slit hela dagen. Två dagar tog det för mej att komma i kapp med varuinköp, budget, rörelsekostnad och butiksinredning.PHU!!Men nu är jag på "farta" igen.
Nästa del är en kampanjplanering.Ska nu bara lyssna på föreläsare och räkna min budget framlänges och baklänges och se om den håller...Har sovit halva eftermiddagen med katten så trött i huvudet blev jag..Men på något sätt känns det skönt att man får kämpa och slita lite.Framförallt kämpa med något som inte innebär död,sorg och annan misär.
Snart är den här veckan slut och jag förstår det inte.Sa till Christopher i dag att jag nog kommer sakna honom.Han är så rolig och sitta och härja med, sen är han smart också och vet vad detta med att vara försäljare innebär.Hoppas han genomför det han jobbar med i sitt projektarbete, då kanske man kan gå dit och söka jobb :)Dom här veckorna har gått fort, alldeles för fort.Men det har fått mej att gå vidare, framåt i livet och det är precis det jag ville att detta skulle leda till.Även om det finns dom som vill dra en bakåt och neråt.Men det tillåter jag inte!

Var hos BigB på en trevlig fika i går, morsan,farsan och Kent var också där och vi satt och pladdrade i flera timmar jag,Roger och pappa.Om allt mellan himmel och jord.När klockan var runt 21 var jag tvungen och bryta, var så himla trött och fick snövärk i höger knä, och mycket riktigt...I dag kom snön.Hade vart intressant och fått en förklaring på varför det blir så.
Men tack Roggamann för en trevlig kväll, din lillasyster ser upp till dej och älskar dej en jäddra massa!Nu tillbaka till sängen med dom tre musketörerna :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar