söndag 6 januari 2019

Jameson är bra han!

Nu är jag mer än halvvägs genom uppgiften. I dag blir det inte mycket gjort eftersom vi ska till Borlänge. Jag får nog skriva till min lärare och be om anstånd tills på måndag. Jag har gjort om en uppgift, gjort en till med Amanda och är 8 sidor in i den sista.
Mycket har blivit gjort, men inte enligt det tidsschema som man ska följa. Jag har gjort annat som varit roligare och nu får man ta ansvar för det.

I onsdags gjorde jag min första ridlektion. Nervös och som vanligt skitarg (pga av nervositet) satt jag och muttrade i mobilen innan det var dags. Tänk om foten skulle göra så ont så att jag skulle få gå av?? Tänk om jag skulle tappa balansen? Tänk om jag var helt utan muskler?? Många otroligt dumma tankar for igenom mitt huvud. Jag hade gött mobilt stöd hela vägen fram tills det var dags att välja häst. Där och då tog min ridlärare över.
Behövde bara säga att huvudet inte var med mig, så small det till och jag skulle sadla Jameson och gå.

Sen visade hon ingen som helst hänsyn till att jag var nervös eller orolig. Jag fick klättra upp på hästen och köra på så jag blev förbannad. Det som händer då, är att jag glömmer att jag sitter högt på ett djur som när som helst kan få för sej något helt annat än det jag tänkt. Hon är så bra! Sen kan hon mig innan och utan så hon vet exakt vilka knappar hon ska trycka på för att jag ska komma vidare.

Denna hästen skötte sig då inte en sekund, och inte kunde jag hyfsa till honom heller men en fungerande skänkel. Men jag fixade en ridlektion! Och jag är så motiverad inför nästa. Foten gjorde ont under tiden, och när jag gick av gick det inte att undgå att den arbetat. Fick åka hem direkt för att få av skon och få den i högläge.

Men jag red, och det var det viktigaste. Tack Jameson för att du är som du är. I går var jag på jobbet och sa till Catrin (chefen) att jag inte orkar vara hemma längre och vill prova att jobba,
Välkommen sa hon och att jag varit saknad, Börjar på söndag och det ser ut som att jag har jobb tills i höst. Gött!
Härligt att höra att man nu kommer bli knuten till avd 79. Hemma! Då kan man lägga fokus på allt som rör sig där och bli bra på det. Att vela mellan avdelningar gör att man bara kan fokusera på omvårdnaden. Alla avdelningar har så olika rutiner, blir för mycket att ha i huvudet.


Har även hängt med Hanna på en privatlektion. Hon valde Alexia och red utan sadel. De tränade sitsträning och övergångar mellan trav och galopp. Hon blir bara duktigare och duktigare. Man kanske ska kosta på sig några privatlektioner så man få till sig vart man är svag, så man kan arbeta med just det. Men inte just nu. För har man inte ridit på ett kvartal så har man tappat mycket. Jag får nog jobba på lite på mina vanliga lektioner först.

Nu Dalarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar