onsdag 6 november 2019

Utmanad

Vi har varit och hämtat bilen nu. Försäljaren gick igenom den ordentligt och jag fick be sällskapet att lyssna och komma i håg. Sådana saker åker liksom bara in i ena öra och ut genom andra, men de lyssnade intresserat och när jag kom hem var instruktionsboken genomläst.
Jag vet hur det kommer bli. Om tre år kanske jag vet vad bilen kan serva mig med som förare. Roligt var det att tanka, 600:- så var det fullt. Det ska rulla 67 mil enligt datorn i bilen.Vi får väl se.

I dag ska jag få på vinterdäck och Thord ska till veterinären för en hälsokoll och vaccin.Helt sjukt att han fyller ett år på lördag! Han har varit ute hela natten trots minusgrader. Sen blev han insläppt, käkade mat en stund sen satt han vid dörren och gapade så han är ute igen. Hoppas jag får tag på honom. Undrar om vi ska göra tårta till honom med i dag då..

Vi ska fixa tårta här och fira eftersom det är farsdag på söndag, och Thord fyller på lördag. Alla är inte hemma då, så därför får man helt enkelt ta det i dag. Så jag och Thord ska dra ett varv på stan och leta present och klura ut om vi ska baka en tårta eller köpa en som är färdig. Vinterdäcken ska även på bilen i dag. Det ska tydligen komma snö. Så här tidigt har jag nog aldrig satt på däcken, men det kan nog vara bra.

Har vi tur kommer även min vän hit och sover över. Jag trivs med att ha henne här.

Livet har utmanat mig på en del sätt sista tiden. Så även jag själv, för det är nyttigt! Fast jag har bara utmanat mig på två sätt den här veckan. Första gången var i måndags när vi var på badhuset. Där har man inte varit på jättelänge för har jag tränat i vatten har jag gjort det på sjukhuset. Men nu bar det i väg. Gick upp på 1-meters trampolinen och tyckte det var rätt otäckt för den svajar så förbannat. Jag väger liksom inte 40 kg som i högstadiet... Jag hoppade ett par gånger tills jag kände mig bekväm. Då traskade jag upp på 3 meter. Usch! Det ser så himla högt ut eftersom man ser ner till botten.
Jag stod där och suckade ett par minuter för att sedan inse att jag kommer inte klara hoppa utan gick ner.
Väl nere så blev jag förbannad. Det är liksom inget som är farlig med att hoppa. Jag kommer troligtvis att överleva och det kanske är roligt.Upp igen och ångestandades hela vägen. Får ett uppmuntrande "Var modig nu Ellis!Hoppa!" Bestämde mig och gick ut och hoppade ner i vattnet.

Det kittlade så mycket i magen så jag drog i hop mej som en groda på vägen ner fick jag höra.Hahaha!! Sen gick jag upp och hoppade en gång till. Nästa gång högst upp? Vi får se.

I går var andra gången. Kom till stallet på tvären i sista minuten. Gruppen innan oss red barbacka, alltså utan sadel. Kände direkt att pulsen steg. Shit! Inga stigbyglar att balansera sig i, inget att hålla i och dessutom är det ganska "halkigt" att sitta på en hästrygg. Vi fick välja häst och jag hade tur, fick Jameson. Vi fick göra som vi ville. Sadel eller barbacka. Jag valde barbacka.
Har jag nog inte ridit på 20 år kanske..
Men va fan! Det gick bra det med. Han är inte så skumpig denna Jameson så det hade varit dumt att inte prova i går för rider man i en ridskolegrupp så kommer man vara tvungen att rida barbacka, utan stigbyglar, hoppa över hinder utan att hålla i sig osv för att bygga upp både balans och självförtroende.

Det var bara en tjej som ramlade av. Hon gjorde det två gånger, grät och sen satt hon upp igen. Vilken tjej!De andra satt kvar. Hälften valde att inte galoppera vilket kanske var klokt gjort för det är inte riktigt samma sak att trava och galoppera på en volt barbacka som i en sadel. Man har inget att balansera upp sig i när det svänger.

Nej, nu ska jag vråla in Thord. Det är dags att dra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar